Konserverade Blommor

Konserverade Blommor

Lite historia 
De första patenten i samband med bevarandet daterar sig tillbaka till 1970-talet. Flera metoder har utvecklats med varierande nivåer av framgång. Till exempel, frystorkad har överskuggat bevarade växter under en lång tid som de felaktigt jämfördes...
På 1980-talet demokratiserade en förening mellan en svensk, en fransk och en italiensk vetenskapsman bevarade växter. Tillsammans lyckades de utveckla sofistikerade teknologier som möjliggjorde genomförandet i Frankrike av en verklig konserverings fabrik. Utseendet på vertikala trädgårdar och bevarade rosor på stammen har väckt allmänhetens medvetenhet mot bevarade växter.


Konserverade produkter
Förutom torkade blommor har vi justerat vårt sortiment med bevarade produkter. Precis som torkade blommor, är basen av konserverade produkter en 100% naturlig produkt. De bevarade produkterna har genomgått en konserveringsprocess för att bibehålla sin skönhet och friskhet. Konservering är också en form av torkning, även om resultatet är annorlunda. Konserverings tekniken tillåter blommor att bibehålla ett helt naturligt utseende och känsla, som om de var nyklippt.
 
Bevarande process av blommor
Blommorna genomgår en rehydrering process genom att placeras i en blandning av glycerin och andra växtdelar. Denna vätska stiger gradvis genom stammen tills den helt ersätter sav. Efter några dagar, är processen klar, och produkten är redo att användas. Bevara, eller stabiliserande, är en mycket dyrare process än bearbetning av torkade blommor.
Detta är den ursprungliga stabiliserings tekniken. Foten av den fortfarande färska växten blötläggs i 5 cm av stabilisering lösning. Denna lösning är baserad på vegetabiliskt glycerin, vatten, karamellfärg och näringsämnen. Glycerin hjälper till att behålla vatten inne i växten och karamellfärg ger önskad färg. Näringsämnen används för att vårda växten under stabiliseringsprocessen, som varar några dagar. Efter att absorbera denna ersättning sav, den stabiliserade växten sätts till torr i 24 timmar. Varje växtart har sina egna särdrag: temperaturen i stabiliserings lösningen, varaktigheten av absorption, skördeperioden eller de näringsämnen som används är alla faktorer som säkerställer framgången för stabilisering för varje art. Denna teknik, som anses vara den mest ädla, gör det möjligt att få nya färger av lövverk, samtidigt bevara den naturliga färgen på grenar och stjälkar. De är i allmänhet tjockare och tillåter inte att färgämnen flödar till ytan. Stabilisering av kapillär används också för vissa blommor som Statice, genom att helt enkelt stabilisera stammen, blomman är naturligt torr
Ett evigt arrangemang med bevarade blommor
Slutresultatet är en mångsidig  blomma med ett helt naturligt utseende. Konserveringsmedlet fortsätter att arbeta i månader, eller till och med år. Nuförtiden ser man många kombinerade arrangemang av torkade blommor, Exotics och konserverade produkter. På grund av hållbarheten hos denna typ av produkter är det en perfekt matchning för vackra eviga arrangemang.
 
Livskvalitet
Det är svårt att tala om bevarade växter och blommor livslängd. Faktum är att flera faktorer starkt påverkar utvecklingen av växter över tid: exponering för solljus, fukt, hantering...
Vi föredrar att prata om "livskvalitet" eftersom varje planta beter sig annorlunda över tiden. Vissa växter förlorar något sin färg när andra mörknar. Några curl, andra böja...
I vilket fall som helst kan vi inte ge en exakt livslängd: anläggningen förändrar inte radikalt över natten! Det är dock möjligt att konstatera att, under optimala användningsförhållanden, våra bevarade växter och blommor förbli vackra i flera år.


Villkor för användning
Konserverade växter är 100% naturliga. Det är därför det är nödvändigt att följa vissa regler för att säkerställa deras skönhet och optimala livslängd:
• Endast inomhusbruk
• Bräcklig-Undvik att röra växterna: de kommer inte att växa tillbaka
• Ingen vattning
• Undvik lång exponering för solljus bakom ett glas
• Placera den inte för nära en värmekälla (kylare, halogen, eldstad...)
• Rekommenderad fuktighet: under 70%
 
Inget avfall
0% förlust under transporten
0% förlust vid lagring
0% förlust vid återförsäljning
100% avkastning på investeringen
0% avfall


Stabila priser
Alla florister vet detta: semester eller speciella fester är en möjlighet för den friska blomsterindustrin att driva upp priserna. Det är då mycket svårt att planera en aktivitet under hög-perioder. Med bevarade blommor och växter har du garantin för stabila priser under hela året. Du kan enkelt förnya en rad kompositioner utan att räkna om rätt pris!
Låga Koldioxidutsläpp 
80% av konserverade blommor och växter importeras med båt. Anläggningens livslängd gör att vi kan använda ett transportsätt som minskar vår påverkan på miljön.


Framtiden
I Japan betraktas arbetet med bevarade blommor som en konst i sig själv. Specialiserade blomsterhandlare skolor lär ut dessa unika tekniker. Att arbeta med bevarade växter är faktiskt annorlunda än att arbeta med levande växter. Detta gör det möjligt att skapa nya objekt, olika och originella skapelser endast med naturliga växter! Successivt växer efterfrågan från allmänheten. Fördelarna med bevarade växter är kända. Ett ökande antal florister införliva bevarade skapelser i sitt erbjudande. Proffs är också mycket intresserade av bevarade växter och blommor eftersom de är ett verkligt estetiskt alternativ till konstgjorda växter och är mindre kostsamt än levande växter. Tekniken förändras-den internationella marknaden växer år efter år-erbjudandet förbättras-de kreativa möjligheterna är oändliga bevarade växter som passar perfekt i förändringarna i blomsteraffären. Entusiaster, notera!

Share this post