Torkade blommor

Torkade blommor

Torkade Blommor
I Flora Grossist kvalitet samt marknads baspriset kommer att vara engagerade. I utvecklingsprocessen är det viktigt att produkterna håller god kvalitet, värnar om miljön samt att priserna är anpassade efter marknaden.
Torkade blomsterarrangemang är ett underbart komplement till dagens heminredning. Torkade blommor kan inspirera  oss och återskapa en mjukare skönhet och elegans i våra hem, oavsett om det är buketter, bilder med pressade blommor, dörrdekorationer med mera. De kan även användas som accessoarer som exempelvis hattar, kransar, eller varför inte hängas i fönstret.

Vad är torkade blommor?
Termen "torkade blommor" står för faktiskt mer än bara blommor som torkas. Det har blivit ett paraply för alla torkade dekorationer. Inte bara blommor, men också gräs, baljor eller ibland till och med grenar. Ett mer passande namn skulle torkas dekorationer.
Torkade blommor är idealiska att använda i kompositioner och torkade buketter. Inte bara för att de flesta objekt är lätta att klippa eller färg, men också för att du kommer att njuta av dem mycket längre sedan färska blommor.
Hur man gör torkade blommor?
Du kan göra traditionella torkade blommor själv, genom att hänga blommor eller gräs upp och ner i en mörk, väl ventilerad plats. Vissa blommor är lämpligare än andra. I allmänhet är mjukare blommor mindre lämpade för torkning. Några exempel på blommor som gör mycket bra är: Helichrysum, rölleka, Statice, lavendel och korn som vete och havre. Men också några mjukare blommor som Larkspur och vissa sorter av rosor är mycket lämpliga för torkning.


Torkprocessen
Torkade blommor är 100% naturliga torkade och bearbetade produkter från lokala holländska grunder. Holländska torkade blommor sådde på våren och efter växtperioden kommer de att skördas på sommaren. Blomman skördas när den naturliga blomman är härlig. Skörd torkade blommor kräver en hel del handhantverk. Vissa Blom produkter som Helicrysum och Delphinium är fortfarande klippta bit för bit och för hand med knivar från fältet. Andra som Acroclinium och lavendel skördas med en skära. Detta belyser återigen det naturliga; handgjord rustik karaktär av våra produkter.
Under tiden har vi utvecklat en unik torkprocess. Denna process garanterar oss fortfarande den bästa färg och kvalitet bevarande idag.


Torkad lavendel
Torkad Lavendel är en av klassikerna på listan över torkade blommor. Lavendel torkar mycket trevligt, det behåller sin ursprungliga form när den har torkat. Den behåller också sin djupblå färg och dess fasthet. Förutom detta, det finns naturligtvis den omisskännbara doften. En gång torkade, lavendel håller sin doft i månader. Det är en av de mest frekventa används ingredienser för potpurri. Lavendel är också trevligt att använda i buketter och kransar, det ger en mycket autentisk look. Men också obearbetade, ett gäng Lavendel är en mycket igenkännlig och tidlös dekoration.


Lämpliga torkade blommor
Inte alla blommor är lämpliga för torkning, cirka 35 blommor kan användas för torkning. Klasarna av blommor hängs sedan upp och ner på rack för att vara redo att gå i vårt torkrum. Blommor finns främst av bevattnar. I torkrum kommer luftfuktigheten avdunstning, skönheten fångas och efter att den torkade blomman är redo för packning.


Köpa torkade blommor
Forever Flora är en specialist grossist på torkade blommor. Du hittar en stor samling av dekorationer. Alla artiklar finns tillgängliga från lager. Blommorna och andra växter torkas och förpackas på sommaren, för att säkerställa en Året runt tillgänglighet.


STABILA PRISER
Alla florister vet detta: semester eller speciella fester är en möjlighet för den friska blomsterindustrin att driva upp priserna. Det är då mycket svårt att planera en aktivitet under hög-perioder. Med bevarade blommor och växter har du garantin för stabila priser under hela året. Du kan enkelt förnya en rad kompositioner utan att räkna om rätt pris!
Share this post